Werken met paarden

Het paard houdt, door zijn non verbale communicatie en reactie, de deelnemer een heldere, open en vooral eerlijke en transparante spiegel voor. Het paard doet dit op een wijze dat de deelnemer niet kan terugvallen op ‘verbaal vluchten of vechten’.

De interactie tussen paard en mens is fascinerend. In combinatie met de persoonlijke begeleiding, vormt iedere oefening, zowel individueel als in teamverband, een veilige en leerzame ervaring die veel indruk maakt en bijdraagt aan een positieve gedragsverandering. Iedere deelnemer wordt geconfronteerd met zijn (of haar) persoonlijkheid in relatie tot zijn dagelijks functioneren. Welk gedrag is aangeleerd, sociaal wenselijk of echt? Welke gevolgen heeft het desbetreffende gedrag op het functioneren thuis, op het werk en/of binnen het team waarin wordt samen gewerkt?

Er wordt niet op de paarden gereden (tenzij dit een wens of een onderdeel vormt van het programma). Juist in de samenwerking met de paarden, in verschillende oefeningen op basis van de vooraf besproken doelstellingen, doet de deelnemer, het team, of het teamlid, waardevolle en direct in de praktijk toepasbare inzichten op.

Individueel

Je bent van harte welkom om individueel met het paard en de hond aan de slag te gaan. Ik werk op afspraak op een locatie in Kootwijkerbroek. Voor het maximale rendement vraag ik je om vooraf na te denken over een vraag of iets wat je bezig houdt. Samen met het coachpaard Zodiac en coachhond Lex gaan we aan de slag om te kijken welk antwoord past bij de vraag die je inbrengt.

Ik werk op afspraak. Mijn uurtarief bedraagt € 245,00 voor zakelijke begeleiding en € 125,00 voor particuliere begeleiding. Beide uurtarieven zijn exclusief BTW en omvatten de begeleiding voorafgaand, tijdens en na afloop van elke sessie. Ik werk in blokken van 2 uur per sessie.

Open inschrijving

Ook bestaat er de mogelijkheid deel te nemen aan losse workshops. Voorafgaand aan de workshop ontvangt u een opdracht waarmee u zich kunt voorbereiden zodat u het maximale rendement uit de ervaring kunt halen. Zie voor mogelijkheden de agenda.